asesor financiero en tarragona

El teletreball per la pandèmia per Covid19 ha fet un salt quantitatiu durant l’últim any. Recentment, l’OIT, Organització Internacional del Treball, va fer un estudi a més de 15 països per conèixer l’impacte del teletreball sobre la salut dels treballadors. Aquest estudi va posar de relleu que les persones que teletreballen tenien jornades més llargues, més intenses i que interrompien la seva feina per fer tasques domèstiques. A més, un 42% de les persones que teletreballaven tenien nivells més alts d’estrés, enfront el 29% dels treballadors que desenvolupaven la seva feina fora de casa. Com algunes de les causes de l’estrés diferencial al teletreball ens trobem la dificultat per separar l’àmbit laboral i la llar i per diferenciar els espais laborals i personals dins de casa, la impossibilitat de desconnectar i la difuminació de la jornada laboral durant tot el dia.

Entre les mesures que l’empresa pot establir per prevenir l’estrés pel teletreball podem esmentar la promoció de la desconnexió digital, la formació contínua en la gestió emocional de l’estrés, les tècniques de relaxació i el foment de l’activitat física o l’establiment d’una major comunicació entre empresa i treballador mitjançant reunions virtuals per a tenir converses lúdiques i no relacionades amb la feina.

Gestionar la prevenció de l’estrés i altres afectacions sobre el treball a distància i sobre el treball amb pantalles i entorn digital en general requerirà tot un nou desenvolupament en prevenció de riscos durant la propera dècada. La seva empresa pot començar a ser pionera en aquest aspecte. Si necessita informació o assessorament sobre aquest tema, no dubti en contactar amb nosaltres.